De coaches van Scopos: Sietske

De coaches van Scopos: Sietske

De coaches van Scopos delen allemaal een passie voor begeleiding en coaching. Dit is Sietske. Sinds 2019 studiekeuzecoach bij Scopos. Ze vertelt in deze blog over haar studiekeuze en hoe ze haar ervaring verwerkt in de workshops die ze geeft.

De studiekeuze van Sietske

“Toen ik nog op de middelbare school zat, vond ik het ontzettend lastig om de juiste keuze te maken wat betreft studiegebied. Na heel wat open dagen, studiekeuze testen en een tussenjaar heb ik voor de studie Psychologie gekozen. Ik ben voornamelijk af gaan strepen wat ik niet wilde doen. Toen bleven er al heel snel alleen sociale studies over. Voor mij was het toen van belang om een studie te kiezen waarmee ik nog veel kanten op zou kunnen. Uiteindelijk ben ik heel blij met mijn keuze voor psychologie alhoewel ik mij tijdens mijn studie lang heb afgevraagd wat ik na het studeren zou willen doen.

Toen ik tijdens mijn master in aanraking ben gekomen met het coach- en trainersvak, werd het steeds duidelijker. Deze kant wil ik op! Mijn interesse werd gewekt voor loopbaancoaching. Tot ik mij realiseerde dat mijn eigen loopbaan ook pas net was begonnen. Toen ging het steeds meer dagen. Waar begint je loopbaan eigenlijk mee? Met je studiekeuze! Ik realiseerde me hoe lastig het eigenlijk is om op jonge leeftijd een keuze te maken over je studie en je verdere loopbaan. Deze keuze makkelijker maken, daar wil ik mij voor inzetten! In 2019 ben ik begonnen bij Scopos. Met ontzettend veel plezier verzorg ik nu studiekeuzeworkshops. Het geeft me super veel energie om samen met scholieren te kijken naar waar zij als persoon naar op zoek zijn en waar zij blij van worden. Ik loop met een lach op mijn gezicht het gebouw uit, wanneer ik voel dat ik de scholieren ook maar iets heb kunnen helpen met de moeilijke keuzes die ze moeten maken.

Tijdens de workshops geef ik de scholieren als belangrijkste tip mee dat ze moeten proberen een keuze te maken met hun hoofd en hart. Onderzoek wie je bent, wat je belangrijk vindt, waar je goed in bent en waar je blij van wordt. Ga naar open dagen, meeloopdagen en vergelijk studies. En vergeet vooral ook niet om tijdens je onderzoek stil te staan bij wat je voelt.”

Maak een afspraak WhatsApp Logo