Studiekeuzecheck

Studiekeuzecheck

Creëer een warm welkom onder aspirant-studenten en vergroot het bewustzijn over de inhoud en opzet van jouw opleiding.

Samen met jou ontwikkelen we binnen enkele weken een digitale studiekeuzecheck. Wij verzorgen het proces, leveren de techniek én de content. Jij kan de content toespitsen op jouw instelling of opleiding. Gebruik vakspecifieke vragen, opdrachten, video's en afbeeldingen en bied jouw aspiranten inzicht in hun match met de opleiding van hun keuze. Jij of jouw collega's kunnen de studiekeuzecheck jaarlijks aanpassen zodat de studiekeuzecheck altijd is afgestemd op veranderingen in het curriculum of het werkveld.

Vertrouw op capaciteit, onderzoek verwachtingen

Ons uitgangspunt is dat studiesucces begint bij de verwachtingen van de aspirant-student over de opleiding en het werkveld. Onze geavanceerde studiekeuzetool onderzoekt in hoeverre deze verwachtingen overeenkomen met de werkelijkheid en biedt aspirant-studenten concrete antwoorden over hoe deze werkelijkheid er uit ziet.

Uitgangspunten

Uitgangspunt een
Uitgangspunt twee
Uitgangspunt drie
Uitgangspunt vier
Inrichting van de vragen

De vragen bestaan uit algemene vragen over het studiekeuzeproces, de interesses en motivatie van de aspirant-student en opleidingsspecifieke vragen over bijvoorbeeld de vakinhoud, werkvormen, studiebelasting en toekomstperspectieven. In afstemming met docenten, studieadviseurs, studiecoördinatoren en/of studenten ondersteunen en adviseren wij bij de ontwikkeling van de opleidingsspecifieke vragen, opdrachten en video's.

Rapportage

Direct na het invullen van de vragenlijst, ontvangt de opleiding een uitgebreid advies over de match tussen de aspirant-student en de opleiding. Daarnaast ontvangt de aspirant-student een rapportage met zijn of haar persoonlijke studiekeuzeadvies.

De digitale studiecheck stelt verwachtingen bij, creëert kaders, en schept enthousiasme onder aspirant-studenten over de te volgen studie.

Sinds 2013...

50

hbo- en wo-opleidingen

14

Engelstalige studiekeuzechecks

24547

Totaal respondenten

8.4

gemiddeld cijfer studiekeuzecheck

9.0

gemiddeld cijfer internationale studiekeuzecheck

Scopos is onze partner voor de online studiekeuzecheck voor aspirant-studenten. Over de uitvoering hoeven wij ons niet druk te maken, Scopos neemt dit volledig uit handen. Jaarlijks evalueren we samen het verloop van deze studiekeuzecheck en denken we met elkaar na over eventuele aanpassingen en verbeteringen. Ze hebben goed zicht op wat er speelt in onderwijsland. Dat maakt hun advies waardevol.

Door Bernadette Dijkstra (Hogeschool Van Hall Larenstein) over de studiekeuzecheck

Scopos neemt ons veel werk uit handen. Ze versturen de online vragenlijsten en brengen de resultaten in kaart. Scopos ontwikkelde voor ons ook Engelstalige vragenlijsten voor onze internationale bachelorprogramma's.

Door Lieke van Bokhoven (Wageningen University & Research) over de studiekeuzecheck

Goede nuttige vragen gesteld. De vragen zorgen er daadwerkelijk voor dat je bij jezelf na gaat denken over wat je echt wilt.

Door Respondent over de studiekeuzecheck

Ik vind het goed dat de studiekeuzecheck vragen over verschillende aspecten stelt. Hierdoor krijg je een beter beeld of de studie op meerdere vlakken bij jou past.

Door Respondent over de studiekeuzecheck

Ik denk dat de vragen die jullie stellen mensen goed na laten denken over wat ze nou eigenlijk weten van de opleiding.

Door Respondent over de studiekeuzecheck

Het is fijn om voor jezelf alles op een rijtje te zetten om na te gaan waarvoor en waarom je deze studiekeuze maakt. Daarbij was het filmpje informatief.

Door Respondent over de studiekeuzecheck

De vragen zijn duidelijk en voor elk nieuw onderdeel is eerst een uitleg wat voor soort vragen er nu gaan komen en waarom jullie dat willen weten.

Door Respondent over de studiekeuzecheck

Tarieven

De methode van Scopos

Jouw partner in het organiseren van studiekeuzeactiviteiten. Klik hier voor meer informatie over onze tarieven.

Onze tarieven
WhatsApp Logo