Studiekeuzeworkshop

Studiekeuzeworkshop

Stimuleer jouw scholieren of toekomstige studenten bij hun zoektocht naar hun interesses en ambities en het maken van een weldoordachte studiekeuze.

We verzorgen workshops in kleine groepen, gericht op het maken van een studiekeuze. Onze studiekeuzecoaches en materialen, op jouw school of instelling en volgens jouw planning. Scholieren bespreken hun verwachtingen en twijfels over het studentenleven en ze leren over de kunst van het kiezen. Stapsgewijs ontdekken scholieren wat hen interesseert en wat hen drijft en krijgen ze inzicht in studies die aansluiten bij hun kwaliteiten en interesses.

Uitgangspunten

Uitgangspunt een
Uitgangspunt twee
Uitgangspunt drie
Uitgangspunt vier

Door scholieren gedegen handvatten te geven, bewegen we scholieren om een doordachte keuze te maken. Een keuze waarbij het hart en hoofd in balans zijn. Daar is niet alleen de scholier, maar ook de hogeschool of universiteit bij gebaat. Scopos levert studiekeuzeworkshops in het voortgezet onderwijs en tijdens open dagen en matchingsdagen van hogescholen en universiteiten. Onze opdrachtgevers zijn onder andere de Erasmus Universiteit Rotterdam en het Erasmiaans Gymnasium.

Sinds 2011

107

Bezochte scholen

859

Gegeven studiekeuzeworkshops

6950

Begeleidde scholieren

8

Gemiddelde workshop

8,2

Gemiddelde studiekeuzecoach

Vanuit de EUR werken wij al ruim 9 jaar met heel veel plezier samen met Scopos. Scopos staat voor kennis, inlevingsvermogen, betrouwbaarheid en flexibiliteit. Met deze vaardigheden helpen zij jaarlijks met de Erasmus Universiteit honderden studiekiezers met het maken van een studiekeuze.

Door Farzad Kananpour (Erasmus Universiteit Rotterdam) over de studiekeuzeworkshops

Leerlingen vinden de studiekeuzeworkshops een hele prettige manier om zelf meer inzicht te krijgen in waar hun interesses voor een vervolgstudie nou eigenlijk liggen. Een groep van maximaal 10 leerlingen gaat op een interactieve manier op zoek naar hun interesses en talenten. De leerlingen vinden het fijn dat zij worden begeleid door begeleiders die niet hun decaan of mentor zijn.

Door Nienke Erbé (Rijnlands Lyceum Wassenaar) over de studiekeuzeworkshops

Scopos kijkt met de leerlingen naar wie ze zijn, en wat daarbij zou kunnen passen. Het is fijn voor leerlingen om op een andere manier over studies te kunnen praten.

Door Ellen Vernij, (Erasmiaans Gymnasium) over de studiekeuzeworkshops

Het studiekeuzeproces is belangrijk voor een succesvol eerste jaar. Wij zien de studiekeuze als een gezamenlijke verantwoordelijkheid, zowel van het vwo als het hoger onderwijs. Scopos denkt actief mee over de inhoud van de studiekeuzeworkshops, adviseert en ondersteunt. Ze zijn betrouwbaar én innovatief.

Door Gerard Hogendoorn (Erasmus Universiteit Rotterdam) over de studiekeuzeworkshops

Tarieven

De methode van Scopos

Jouw partner in het organiseren van studiekeuzeactiviteiten. Klik hier voor meer informatie over onze tarieven.

Onze tarieven
WhatsApp Logo