EUR studiekeuzeworkshops februari 2024

EUR studiekeuzeworkshops februari 2024

Het studiekeuzeseizoen is in volle gang! In februari zijn we op 6 scholen geweest om 9 studiekeuzeworkshops te geven. Deze studiekeuzeworkshops bieden wij aan in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam. We hebben genoten van de enthousiaste leerlingen die zich naar elkaar en naar ons toe openstelden. Heel mooi om onderdeel te mogen zijn van een proces waarin zij (nog) beter op zichzelf en mogelijke opleidingen leren reflecteren!

We genieten ook van de mooie reacties die we hebben ontvangen. De leerlingen beoordeelden onze begeleiding met gemiddeld een 8.7. Enkele reacties:

“De workshop zet je aan het denken en je ziet zelf je sterke punten en wat je zelf wilt. Het is erg gericht op jou als persoon en op het einde kijk je pas naar de studies. Dat vond ik erg goed en leuk!”

“Ik ben erachter gekomen welke eigenschappen bij welke opleidingen passen. Hierdoor heb ik twee opleidingen kunnen kiezen die ik verder wil onderzoeken.”

“Er is nu meer ‘clarity’ van hoe ik goed verder kan zoeken en ik heb een beter idee van welke studies zouden kunnen passen.”

“Tijdens de workshop hing er een vertrouwde sfeer en ik heb nu meer een idee wat ik met sommige studies kan doen.”

Hartelijk dank aan alle decanen voor het warme welkom op jullie scholen Scholengroep Driestar-Wartburg, Erasmus College Zoetermeer, Lyceum Kralingen Rotterdam, O. S. G. De Ring van Putten, ORS Lek en Linge Culemborg, Comenius College Capelle aan den IJssel.

Zonder de coördinatie van Susan Pelgröm en Joy Konstantopoulos van de Erasmus universiteit Rotterdam zouden we de studiekeuzeworkshops niet kunnen geven. Dankjulliewel voor de fijne samenwerking!

Een studiekeuzeworkshop bij jou op school? Onze coaches komen graag langs! De eerstvolgende workshopronde is van maandag 4 maart tot en met woensdag 13 maart 2024. Dit is tevens de laatste ronde studiekeuzeworkshops die we in samenwerking met de Erasmus Universiteit aanbieden dit schooljaar, dus wees er snel bij! Ga naar https://www.eur.nl/onderwijs/voor-scholen/aanbod-voortgezet-onderwijs/studiekeuzeworkshop en meld je aan voor de studiekeuzeworkshops!

Maak een afspraak WhatsApp Logo