Matchingsdagen

Matchingsdagen

Werk jij in het hoger onderwijs en houd je je bezig met de toestroom van nieuwe studenten? Lees dan even verder, wie weet kunnen we samenwerken!

Dat toekomstige studenten een goed doordachte en passende studiekeuze maken, is in het belang van de studiekiezer zelf én van de opleiding waar de keuze op valt. Een goede match tussen student en opleiding vergroot de kans op studiesucces en verkleint de kans op studieuitval. Een matchingsdag is het uitgelezen moment voor toekomstige studenten om deze match te onderzoeken.

Wij organiseren op maat gemaakte matchingsdagen voor hoger onderwijsinstellingen. De studiekeuzecoaches van Scopos begeleiden deze matchingsdagen samen met een of meerdere student-ambassadeurs van jouw opleiding. Tijdens een matchingsdag reflecteren de potentiële aankomende studenten aan de hand van activerende werkvormen op wie zij zijn en welke verwachtingen zij hebben van de opleiding. Daarna krijgen de deelnemers eerlijke ervaringsverhalen over de opleiding te horen van de student-ambassadeurs en maken zij een of meerdere opleidingsspecifieke opdrachten. De deelnemers reflecteren op deze opdrachten en op de opleiding in het geheel, om op die manier een goed doordacht antwoord te vinden op de vraag: ‘past deze opleiding echt bij mij?’

De materialen op de foto ontwikkelden we speciaal voor de bacheloropleiding Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning (BLP) aan Wageningen University & Research. Voor iedere opleiding die een matchingsdag bij ons afneemt, gaan wij opnieuw aan de tekentafel zitten om de materialen te ontwerpen. De inhoud die tijdens de matchingsdag naar voren komt, bedenken wij altijd in samenspraak met de opleiding. Zo zorgen we ervoor dat de matchingsdag een zo goed mogelijke afspiegeling is van de opleiding.

Aan het einde van een matchingsdag hebben deelnemers een goed beeld van zichzelf, de opleiding en in hoeverre deze twee met elkaar matchen. We werken met groepen van maximaal 10 deelnemers, zodat er veel ruimte is voor individuele aandacht.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw opleiding? Kijk op https://www.scopos.nl/diensten/matchingsdag of neem contact met ons op via info@scopos.nl. We denken graag met je mee!

Maak een afspraak WhatsApp Logo