Studiekeuzetwijfel Bas

Studiekeuzetwijfel Bas

Twijfelen over een gemaakte studiekeuze, je bent zeker niet de enige! Bas (22) deelt graag zijn ervaring tijdens het maken van een studiekeuze. Bas twijfelde over de inhoud van de opleiding, en deelt hoe zijn twijfel tot stand kwam, welke stappen hij heeft genomen, en hoe hij hierop terugkijkt en aanraad aan anderen die dezelfde twijfel ervaring.

Waardoor twijfelde je aan jouw studiekeuze?

Bas: “Ik denk dat ik me realiseerde dat ik mijn studie Biologie meer zag als een ‘hobby’, ik vond het heel interessant, maar ik zag mezelf niet werken in de betreffende sector.”

Welke acties heb je ondernomen om tot een beslissing te komen?

Bas: “Ik denk dat ik het na een paar weken al merkte, maar doordat ik ook een druk voelde om te presteren, dacht ik dat het een ‘naar gevoel’ was wat er gewoon bij hoorde. Pas na een half jaar wist ik zeker dat de studie niet de juiste voor mij was en dat was uiteindelijk de doorslag om te stoppen.”

Wil je nog iets meegeven aan studenten die twijfelen?

Bas: “Twijfel je? Begin weer bij het begin. Ga voor jezelf na waarom je in eerste instantie voor je studie hebt gekozen. Als de motivatie niet meer hetzelfde is, kan je voor jezelf nagaan of je die motivatie weer terug kan krijgen. Zo niet, dan denk ik dat je kan concluderen dat je toch niet op de juiste plek zit.”

Kom je er niet uit en heb je behoefte aan extra ondersteuning? Onze studiekeuzecoaches helpen je graag verder op weg. Je kunt ons altijd bellen op 010-72 00 222 of mailen op info@scopos.nl.

Maak een afspraak WhatsApp Logo