Studiekeuzetwijfel Mare

Studiekeuzetwijfel Mare

wijfelen over een gemaakte studiekeuze, je bent zeker niet de enige! Mare (23) deelt graag haar ervaring tijdens het maken van een studiekeuze. Mare twijfelde over de inhoud van de opleiding, en deelt hoe haar twijfel tot stand kwam, welke stappen zij heeft genomen, en hoe zij hierop terugkijkt.

Waardoor twijfelde je aan jouw studiekeuze?

Mare: “Het was niet perse dat ik de master Strategic Entrepreneurship helemaal niet leuk vond, maar ik merkte dat mijn verwachtingen van de master niet overeen kwamen met de werkelijkheid. Ik dacht dat de master meer gericht zou zijn op het ondernemen binnen een groot bedrijf, maar dat was niet perse het geval. Hier wilde ik mij juist graag op gaan focussen.”

Welke acties heb je ondernomen om tot een beslissing te komen?

Mare: “Ik heb heel veel gepraat. Met een studieadviseur, maar ook vooral veel met vrienden en familie. Mede daardoor werd het me duidelijk dat ik beter kon stoppen met de studie.”

En… hoe kijk je op de beslissing terug?

Mare: “Ik heb er zeker geen spijt van, maar toch komt af en toe nog de vraag naar boven van: ‘Wat als ik het gewoon had afgemaakt?’ Ik ben nu begonnen met de master Innovation Management en ik merk dat deze master precies heeft wat ik miste in de studie Entrepreneurship. Daarnaast heb ik de tijd tussen de twee studies nuttig kunnen besteden door stage te gaan lopen in Kuala Lumpur. Ik merk dat dit veel voor mijn ontwikkeling heeft gedaan en het me ook de tijd heeft gegeven om uit te zoeken wat wel bij mij past.”

Wil je nog iets meegeven aan studenten die twijfelen?

Mare: “Zie stoppen met je studie niet als een faal. Dat je met je studie stopt omdat het toch niet is wat je wil, getuigt in mijn opzicht van keuzes durven nemen in plaats van gewoon maar doorgaan en uitzitten. Bij mij heeft het geholpen om met veel mensen te praten; en dan niet alleen studiegenoten maar ook mensen met andere ‘achtergronden’ als bijvoorbeeld vrienden, ouders en ex-collega’s. En tenslotte: volg je gevoel. Ik heb lang getwijfeld, maar uiteindelijk toch de knoop doorgehakt door simpelweg mijn gevoel te volgen.”

Kom je er niet uit en heb je behoefte aan extra ondersteuning? Onze studiekeuzecoaches helpen je graag verder op weg. Je kunt ons altijd bellen op 010-72 00 222 of mailen op info@scopos.nl.

Maak een afspraak WhatsApp Logo