Studiekeuzeworkshops Erasmus Universiteit Rotterdam

Studiekeuzeworkshops Erasmus Universiteit Rotterdam

Extra ondersteuning voor scholieren bij het maken van een studiekeuze

In samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) verzorgen wij een studiekeuzetraject dat bestaat uit een of meerdere workshops voor scholieren in vwo 5 (in het voorjaar) en vwo-6 (in het najaar). In verband met de beperkte capaciteit zijn de studiekeuzeworkshops primair bedoeld voor scholieren die overwegen om aan de EUR te gaan studeren. Deelname aan de workshops is kosteloos en heeft een geheel vertrouwelijk karakter.

De studiekeuzeworkshops bieden ondersteuning bij het maken van een passende keuze. De workshops bestaan uit twee hoofdstappen in dit proces: zelfbeeldverheldering/talentherkenning (bewustwording eigen opvattingen en kwaliteiten), en horizonverbreding (wat houdt studeren in, welke opleidingen zijn er). De workshops zijn een aanvulling op bestaande LOB-activiteiten binnen jouw school. Vanwege de huidige richtlijnen van het RIVM organiseren wij sinds januari online studiekeuzeworkshops zodat we alsnog scholieren kunnen bedienen en helpen met het maken van een studiekeuze.

Workshop 1: Zelfbeeldverheldering De eerste workshop gaat in op interesses, sterke punten, talenten, verwachtingen en idee├źn van scholieren. De workshop sluit af met een visuele wandeling langs de opleidingen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aan de hand van deze opleidingswandeling kunnen scholieren hun voorkeursopleidingen van dat moment selecteren voor een of meerdere vervolgworkshop(s). Een professionele studiekeuzecoach en een speciaal voor dit doel opgeleide ouderejaars student (een EUR student-ambassador), begeleiden de workshops. De workshop heeft een duur van 100 minuten en vindt online plaats.

Workshop 2: Horizonverbreding Na het volgen van SKW1, nodigt de EUR jouw scholieren uit om zich aan te melden voor de opleidingsspecifieke workshops van hun keuze. Scholieren kunnen 1 tot 3 verdiepende workshops volgen. Deze workshops richten zich op het bieden van een realistisch beeld over de inhoud en opzet van de opleiding. De opleidingsspecifieke workshops hebben een duur van 90 minuten en vinden online plaats.

Wil je jouw scholieren aanmelden voor het studiekeuzetraject van de EUR? Meld ze dan aan via deze link voor een of meerdere workshops in april.

WhatsApp Logo