Studiekeuzeworkshops voor de EUR in 2018-2019

Studiekeuzeworkshops voor de EUR in 2018-2019

In 2018-2019 verzorgen onze studiekeuzecoaches voor het zevende jaar op rij studiekeuzeworkshops in opdracht van de Erasmus Universiteit Rotterdam in het voortgezet onderwijs. Het doel van deze workshops is om scholieren inzicht te bieden in de stappen die worden doorlopen in het studiekeuzeproces.

Tijdens de workshops worden scholieren in kleine groepjes uitgedaagd om over hun eigen capaciteiten en talenten na te denken en te praten, en deze te koppelen aan de kenmerken van verschillende opleidingen.

Het nadenken over en ontdekken van hun eigen capaciteiten en interesses doen scholieren in een studiekeuzeworkshop op hun eigen school. Onze studiekeuzecoach gaat met de scholieren in op hun verwachtingen over studeren en het studentenleven en begeleidt ze bij het ontdekken en beschrijven van hun kwaliteiten, interesses en ambities. Vervolgens bieden onze studiekeuzecoaches een globaal inzicht in de inhoud en de opzet van de opleidingen van de Erasmus Universiteit zodat scholieren kunnen nagaan welke opleidingen goed aansluiten bij zichzelf.

Na afloop van de eerste workshop kunnen scholieren aangeven over welke opleiding(en) ze nog meer te weten willen komen. Kort daarop kunnen scholieren een hele dag verdiepende workshops aan de Erasmus Universiteit volgen. Tijdens deze workshops gaan scholieren verder in op de inhoud en de onderwijsmethoden van de opleiding.

Benieuwd naar de studiekeuzeworkshops? Lees hier meer over onze aanpak of bezoek de webpagina van de Erasmus Universiteit via deze link. Contact met ons opnemen kan ook! Via deze link kom je uit bij onze contactpagina.

Maak een afspraak WhatsApp Logo