Studiescope

Studiescope

Vanaf nu kun je ons nieuwe workshoptraject Studiescope boeken voor havisten en vwo’ers die wat extra hulp kunnen gebruiken bij het maken van een studiekeuze.

Introductie Studiescope

Studiescope is een workshoptraject waarin we leerlingen intensief begeleiden bij hun studiekeuzeproces. Het traject bestaat uit twee workshops (een zelfbeeldverhelderende -, en opleidingsverdiepende workshop), een 360 graden feedback en verschillende huiswerkopdrachten. Het traject is geschikt voor iedere havist en vwo’er in de (voor)examenklas die nog niet weet wat te studeren, of twijfelt tussen twee of meer opleidingen.

Zelfbeeldverheldering

Het Studiescopetraject vangt aan met een zelfbeeldverhelderende workshop. Tijdens deze workshop maken leerlingen kennis met de stappen om tot een studiekeuze te komen. Met uitdagende werkvormen en visueel aantrekkelijke materialen gaan leerlingen aan de slag om hun eigen opvattingen, kwaliteiten en interesses in kaart te brengen. Vervolgens leggen leerlingen het profiel dat ze zelf hebben opgesteld naast de Studiescope opleidingsposters en onderzoeken ze in hoeverre er een match is tussen het eigen profiel en de beschreven opleidingen en functies. Aan het einde van deze workshop hebben leerlingen een opleiding top-5 opgesteld.

Opleidingsverdiepend

Na de zelfbeeldverhelderende workshop volgt een periode van ongeveer 6 weken waarin we wekelijks per e-mail contact houden en leerlingen twee huiswerkopdrachten uitwerken. Ook benaderen we het netwerk van de leerling met een digitale 360 graden feedback vragenlijst. Na 6 weken nemen leerlingen deel aan de opleidingsverdiepende workshop. Tijdens deze workshop gaan leerlingen nader in op de 3 opleidingen die hen het meeste aanspreken. Net als tijdens de zelfbeeldverhelderende workshop activeren we leerlingen zowel auditief als visueel. Prachtig vormgegeven Studiescope themaposters dagen leerlingen uit om van hun opleiding top-3 de verschillende loopbaanpaden te onderzoeken.

Kleine groepen

We werken in groepen van maximaal 10 leerlingen die intensief worden begeleid door twee van onze coaches. Deze kleinschalige opzet verzekert leerlingen van een persoonlijk en diepgaand studiekeuzetraject.

Beoordeling Studiescope

De eerste Studiescopetrajecten zijn beoordeeld met een 8,8 🎖. Meer weten over ons Studiescopetraject? Bezoek dan onze Studiescope webpagina voor meer informatie.

Lijkt het je leuk om Studiescope ook bij jou op school te organiseren? Boek dan direct de zelfbeeldverhelderende workshop in.

Heb je nog vragen of wil je contact om even te sparren? Laat het ons weten via info@scopos.nl of 010 720 0 222.

Maak een afspraak WhatsApp Logo