Terugblik studiekeuzeworkshops Erasmus Universiteit 2023-2024

Terugblik studiekeuzeworkshops Erasmus Universiteit 2023-2024

Worden jullie ook zo blij van het zonnige weer van de laatste tijd? Wij kunnen niet wachten tot de lente echt van start gaat! Terwijl het nieuwe seizoen nadert, hebben wij de laatste ronde studiekeuzeworkshops in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam van dit studiekeuzeseizoen achter de rug. Een mooi moment om terug te blikken.

We hebben genoten van de workshops en van de leerlingen die hieraan deelnamen. Het was mooi om de dromen van deelnemers te horen, om samen met hen net een stapje verder te gaan in het reflecteren op wie zij zijn dan ze gewend zijn en om leerlingen nieuwe mogelijkheden te zien ontdekken.

Een aantal mooie reacties van de afgelopen tijd:

🌱 “De workshop heeft me heel erg geholpen. Ik ben er achter gekomen wat ik leuk vind en waar ik goed in ben (zelfreflectie). Ik ben er ook achter gekomen wat ik interessant vind en waar ik me in wil verdiepen.”

🌱 “Ik ben zekerder geworden van mijn studierichting en de studie die bovenaan mijn lijst staat. Ook heb ik meer interessante studies ontdekt en ben ik daar meer over te weten gekomen.”

🌱 “Er zijn nu meer opties. De workshop heeft echt mijn horizon verbreed!”

🌱 “Ik ga nu naar studies kijken waar ik eigenlijk nooit naar zou hebben gekeken als ik de workshop niet had gevolgd”

Gemiddeld hebben leerlingen onze begeleiding bij de studiekeuzeworkshops in 2023-2024 met een 8,7 beoordeeld. Een resultaat waar we heel trots op zijn!

Heel veel dank aan alle leerlingen die hebben deelgenomen en ons deel hebben gemaakt van hun studiekeuzeproces en aan alle decanen die ons vol enthousiasme hebben ontvangen. In maart waren dat de decanen van het Segbroek College, Newman College Breda, Scholengroep Driestar Wartburg Guido de Brès, Penta College Spijkenisse, Montessori Lyceum Rotterdam, OSG Hugo de Groot, Coornhert Gymnasium en Portus Groene Hart. Dankjulliewel!

Ook hartelijk dank aan Susan Pelgröm en Joy Konstantopoulo van de Erasmus Universiteit Rotterdam voor de goede coördinatie! Het is fijn om met jullie samen te werken!

𝗦𝗰𝗼𝗽𝗼𝘀 𝗯𝗶𝗷 𝗷𝗼𝘂 𝗼𝗽 𝘀𝗰𝗵𝗼𝗼𝗹? De studiekeuzeworkshops in samenwerking met de Erasmus Universiteit zijn voor dit schooljaar achter de rug, maar dat betekent niet dat wij stilzitten de komende tijd! De inschrijfdatum voor de examenklassen nadert, maar wij verzorgen ook workshops en workshoptrajecten voor de voorexamenklassen. Benieuwd naar ons aanbod? Neem eens een kijkje op onze website: https://www.scopos.nl/diensten en ga zonder studiekeuzestress de lente en zomer tegemoet!

Maak een afspraak WhatsApp Logo