Wij gaan verder als Scopos!

Wij gaan verder als Scopos!

Sinds 2011 begeleiden we scholieren bij het maken van hun studiekeuze. En daar zijn we goed in. Daarom zijn we in de afgelopen 10 jaar uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie op dit gebied. We ondersteunen onderwijsinstellingen door heel Nederland bij de studiekeuzebegeleiding van hun scholieren en toekomstige studenten.

De kern van ons werk is het ontwikkelen en organiseren van studiekeuzeactiviteiten om studiekiezers te helpen de juiste keuze voor een studie te maken. Dat willen we uitdragen en daar hoort een nog representatievere naam bij. In onze studiekeuzeactiviteiten staat het begrip reflectie centraal. Daar staan we voor. Een naam die daar uitstekend bij past is Scopos, afgeleid van het Griekse woord (Skopos) dat verkenner of gids betekent.

"Onbevangen kijk ik naar je
Je ziet eruit zoals je zou moeten zien
Niemand kan je dwingen iets anders te doen
Of te zijn
Of eruit te zien
Als iedereen open kan zijn
Dan jij ook
Kijken met een open bik
Naar die onmetelijk ver wegge
En veel dichtbije toekomst."

Reflecteren op de toekomst

Weet je wie je bent? Wie je echt bent? En weet je hoe je bent geworden wie je nu bent? Jouw studie heeft daar waarschijnlijk een grote invloed op gehad. Onze studententijd vormt ons. Je weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om een studie en een school te kiezen die bij je past. Voor sommige mensen is dat een eitje. Zo gepiept. Maar voor anderen is die keuze lastiger. Waar moet je allemaal rekening mee houden bij het maken van een goede keuze? En welke opties zijn er eigenlijk? Met het beantwoorden van deze en nog veel meer vragen helpen wij al bijna 10 jaar lang heel veel studiekiezers.

Ons logo

Een nieuwe naam betekent een nieuw logo. Het nieuwe logo bestaat uit pijlen en een windroos. De pijlen zijn naar binnen gericht. Als symbool voor reflectie. Daardoor ontstaat een bloemvorm. Dit past goed bij de ontwikkeling die de studiekiezer maakt wanneer een studie gekozen moet worden. In het midden ontstaat op die manier een windroos. Dit staat symbool voor het kompas dat wij studiekiezers bieden.

Meer informatie over onze diensten is hier terug te vinden.

WhatsApp Logo