Studentervaring over keuzes maken: Femke Flikweert

Studentervaring over keuzes maken: Femke Flikweert

“Ik ben Femke Flikweert, 21 jaar oud en vierdejaars master student Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast werk ik in een studententeam en ben ik onderdeel van het honours programma geweest tijdens mijn bachelor. Inmiddels zit ik in de masterfase van Geneeskunde, ben ik bezig met het schrijven van mijn afstudeeronderzoek en maak ik plannen voor tijdens mijn wachttijd voor m’n coschappen waarbij ik volgend collegejaar wil starten met een tweede master aan de Erasmus Universiteit: Health, Economics, Politics & law”.

Van jongs af aan wilde Femke al kinderoncoloog worden in het Princes Maxima Centrum. Haar moeder werkte vroeger als kinderverpleegkunde in de thuiszorg. Toen Femke een dagboek las van een kind vanuit de ‘doe een wens’-stichting, wist ze het zeker: ze wilde geneeskunde gaan studeren omdat ze dan net als haar moeder aan het bed van zieke kinderen kon staan. Vervolgens richtte ze al haar pijlen op kinderoncologie. Al haar werkstukken gingen erover, ze liep mee met een kinderoncoloog en bezocht verschillende open en meeloopdagen.

Toen Femke op het vwo moest gaan kiezen wat ze wilde gaan studeren, heeft ze zich georiënteerd bij verschillende instellingen. “De Erasmus universiteit in Rotterdam was niet alleen het dichtst bij huis, maar hier voelde ik me ook het meeste op mijn gemak”. Toen ze het verhaal van geneeskunde studenten hoorde, dacht ze: “ik wil net zo zijn als zij” Haar keuze voelde goed. Ook sprak ze met haar decaan over haar studiekeuze die haar op het hart heeft gedrukt om een optie b te kiezen voor als ze niet werd geselecteerd voor geneeskunde.

Femke zit momenteel in een nieuw studiekeuzeproces omdat ze zich haar jeugddroom om kinderoncoloog te worden toch wat anders had voorgesteld. “Als arts sta je niet zoveel aan het bed als ik in eerste instantie had verwacht en dat is toch waarom ik deze studie ben gaan doen”. Daarom is Femke zich nu aan het oriënteren welke richting ze op wil gaan bewegen en heeft hier actie op uitgezet; Health, Economics, Politics & Law. Ze wil een impact maken op de geneeskunde aan de hand van beleid.

Femkes gouden studiekeuzetip:

“Volg je hart. Als je meeloopt of een open dag bezoekt, zegt je gevoel vanzelf of je jezelf daar ziet studeren of niet. En wees niet bang om verkeerde keuzes te maken. Als je op je plek zit dan ontwikkel je vanzelf de kant op waar je moet zijn.”

Maak een afspraak WhatsApp Logo