Studentervaring over keuzes maken: Tamara Hofman

Studentervaring over keuzes maken: Tamara Hofman

Tamara Hofman (23) volgt de master Cultural Economics and Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Vandaag vertelt zij ons wat meer over haar studiekeuzeproces. Onder andere vertelt ze welke stappen ze heeft ondernomen tijdens het maken van haar studiekeuze, en verklapt ze haar gouden tip voor het maken van een studiekeuze!

“Mijn naam is Tamara Hofman, ik ben 23 jaar en ik geef nu zo'n 2,5 jaar de studiekeuzeworkshops* namens de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Inmiddels zit ik in mijn masterfase en studeer ik Cultural Economics and Entrepreneurship aan de EUR. Dit is een Master die de Bachelor Arts and Culture Studies opvolgt. Maar dit was niet mijn eerste studiekeuze! Nadat ik mijn gymnasium diploma had behaald, koos ik in eerste instantie voor het HBO. Ik ging studeren aan de modeacademie in Amsterdam, maar ik kwam er al snel achter dat ik een zekere theoretische diepgang miste. Toen ik begon te twijfelen aan mijn studiekeuze, ben ik online gaan zoeken naar universitaire studies en kwam zo uit bij Arts en Culture Studies op de EUR. Ik bezocht een open dag en volgde een meeloopdag en wist toen zeker dat ik de switch ging maken.

Ik ben nog elke dag blij met deze keuze. De studie sluit goed aan bij mijn interesse in de culturele sector en daarnaast vond ik de uitdaging die ik tijdens mijn studie op het HBO miste. Zo heb ik in het derde jaar bijvoorbeeld een minor gevolgd in Fashion Industry en volg ik tijdens mijn master nog steeds zeer uitdagende vakken over de mode industrie.

Op basis van mijn eerdere ervaring zou ik zeggen dat bij het maken van een studiekeuze in eerste instantie het belangrijk is dat je gaat voor wat je leuk vindt, anders houdt je het niet lang vol. Ten tweede is het goed om te onderzoeken wat verschillende instellingen aanbieden op het gebied van jouw interesses. Studies met dezelfde naam kunnen namelijk variëren van inhoud op verschillende universiteiten. Ga dus op zoek naar de plek waar jij je thuis voelt, door middel van het volgen van een meeloopdag!”

*Sinds 2012 werken we samen met de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) om scholieren al in een vroeg stadium van hun studiekeuzeproces te ondersteunen bij het maken van een studiekeuze. Via ons studiekeuzetraject hebben we bijna 10.000 scholieren begeleid.

Maak een afspraak WhatsApp Logo