Studiekeuzeworkshops Erasmus Universiteit Rotterdam

Studiekeuzeworkshops Erasmus Universiteit Rotterdam

Extra ondersteuning voor scholieren bij het maken van een studiekeuze

In samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) verzorgen wij een studiekeuzetraject dat bestaat uit ten minste 2 workshops voor scholieren in vwo 5 (in het voorjaar) en vwo-6 (in het najaar). In verband met de beperkte capaciteit zijn de studiekeuzeworkshops primair bedoeld voor scholieren die overwegen om aan de EUR te gaan studeren. Deelname aan de workshops is kosteloos.

De studiekeuzeworkshops bieden ondersteuning bij het maken van een passende keuze. De workshops bestaan uit twee hoofdstappen in dit proces: zelfbeeldverheldering/talentherkenning (bewustwording eigen opvattingen en kwaliteiten), en horizonverbreding (wat houdt studeren in, welke opleidingen zijn er). De workshops zijn een aanvulling op bestaande LOB-activiteiten binnen jouw school. Als de workshops vanwege de richtlijnen van het RIVM niet fysiek kunnen plaatsvinden, dan vinden de workshops online plaats.

Workshop 1: Zelfbeeldverheldering De eerste workshop gaat in op interesses, sterke punten, talenten, verwachtingen en ideeën van scholieren. De workshop sluit af met een visuele wandeling langs de opleidingen van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Aan de hand van deze opleidingswandeling kunnen scholieren hun voorkeursopleidingen van dat moment selecteren voor een of meerdere vervolgworkshop(s). Een professionele studiekeuzecoach en een speciaal voor dit doel opgeleide ouderejaars student (een EUR student-ambassador), begeleiden de workshops. De workshop heeft een duur van 100 minuten en vindt online plaats.

Workshop 2: Horizonverbreding Na het volgen van SKW1, nodigt de EUR jouw scholieren uit om zich aan te melden voor de opleidingsspecifieke workshops van hun keuze. Scholieren kunnen 1 tot 3 verdiepende workshops volgen. Deze workshops richten zich op het bieden van een realistisch beeld over de inhoud en opzet van de opleiding. De opleidingsspecifieke workshops hebben een duur van 90 minuten en vinden online plaats.

Wil je jouw scholieren aanmelden voor het studiekeuzetraject van de EUR? Meld je dan aan via deze link voor een of meerdere studiekeuzeworkshops.

Maak een afspraak WhatsApp Logo