Voorlichtingsessies op de open dag van de eur - Hoe kies ik een studie?

Voorlichtingsessies op de open dag van de eur - Hoe kies ik een studie?

Hoe kies je een studie? Ook in 2018 staat Scopos op de open dagen van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), waar we studiekiezers en hun ouders voorlichten over de stappen in het studiekeuzeproces.

Tijdens de open dagen verzorgen wij meerdere voorlichtingssessies: ‘Hoe kies ik een studie?’. Want een studie kiezen, hoe gaat dat nu eigenlijk? Best handig om hier wat structuur in aan te brengen. Daarom gaan we vandaag in op het studiekeuzeproces. Proces? Jazeker! Zelfs voor de studiekiezers die al hun hele leven weten dat ze dokter of advocaat willen worden. Het is namelijk zo gek nog niet om toch eens te onderzoeken of het beeld wat je over een beroep hebt wel realistisch is. En, of er misschien nog andere opties zijn die misschien ook, of zelfs nóg beter, bij je passen.

Het proces om een studiekeuze te maken, bestaat uit een ontdekkingstocht waarin je jezelf én het aanbod aan opleidingen onderzoekt. Geen lineair proces, maar een proces waarin je regelmatig schakelt tussen jouw eigen kwaliteiten en interesses en de opleidingen die worden aangeboden.

Onze studiecoach Yvet Blom geeft tijdens de open dagen weer drie korte presentaties van 45 minuten per sessie over hoe je een studie kiezen aanpakt.

Wil je ook een voorlichting organiseren bij jou op school? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Maak een afspraak WhatsApp Logo