De coaches van Scopos: Tessa

De coaches van Scopos: Tessa

De coaches van Scopos delen allemaal een passie voor begeleiding en coaching. Tessa werkt sinds 2019 voor Scopos. Via een oud studiegenoot hoorde Tessa over Scopos, en de manier van werken sprak haar meteen aan. Tijdens haar studie raakte ze geïnteresseerd in hoe we onderwijs kunnen vormgeven in een snel veranderende maatschappij. Ze gelooft ook dat zelfkennis hier een belangrijk onderdeel van is. In deze blog vertelt Tessa over haar studiekeuze en hoe ze haar ervaring verwerkt in de workshops die ze geeft.

De studiekeuze van Tessa

Tessa heeft Illustratie gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU). “Ik ben illustratie gaan studeren omdat ik gefascineerd was door hoe je een visie of idee in beeld kan vastleggen.” Ook de rebelse kant van het illustratoren sprak haar erg aan: “je kunt middels illustraties commentaar leveren op de wereld om je heen”. Na het afronden van haar opleiding als illustrator werkte Tessa 6 jaar als freelancer. Omdat ze graag anderen helpt, besloot ze om de docentenopleiding te volgen. In het voorjaar van 2020 rondt zij de deeltijd zij-instroom docent beeldende kunst en vormgeving af.

Tessa's ervaring met het studiekeuzeproces

Tessa vindt dat de methodiek die Scopos heeft ontwikkeld erg goed werkt. “De studiekiezers leren hoe ze via zelfinzicht een studiekeuze kunnen maken, wij maken die keuze niet voor hen”. Op deze manier kunnen ze thuis verder met het studiekeuzeproces. Bijvoorbeeld, de studiekeuzeworkshops die in opdracht van de Erasmus Universiteit Rotterdam (hyperlink; EUR) worden gegeven sluiten aan met opleidingen van de instelling. De tips voor het keuzeproces die tijdens deze workshop worden aangereikt zijn ook toepasbaar op de studies van andere instellingen.

Tessa's gouden tip in haar workshops

Tessa vertelt ons dat haar beste tip aan scholieren is “om thuis verder te gaan met het studiekeuzeproces.” Tessa legt uit dat het namelijk gaat om het proces: “wij bieden ze handvatten om meer grip te krijgen op de uitkomst van het studiekeuzeproces”.

Maak een afspraak WhatsApp Logo