Studiekeuzeworkshops december 2023

Studiekeuzeworkshops december 2023

In december hebben we opnieuw met veel plezier leerlingen mogen begeleiden in het maken van een goed doordachte studiekeuze. In samenwerking met Erasmus Universiteit Rotterdam verzorgden we de afgelopen weken 9 workshops op 5 scholen. Tijdens de studiekeuzeworkshops leren de deelnemende leerlingen te reflecteren op zichzelf en vanuit daar een studie te vinden die echt bij hen past. De workshops bestaan uit twee sessies en vinden plaats op school én op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Reacties Leerlingen die aan de studiekeuzeworkshops deelnamen, beoordeelden onze coaches gemiddeld met een 8.6. Daar zijn we trots op! Enkele reacties van de leerlingen:

“Ik heb een beter idee gekregen van wat ik wil en ik heb studies gevonden waar ik anders nooit aan zou hebben gedacht!”

“De workshop was heel verhelderend en heeft mij laten zien dat er meer studies zijn die ik interessant vind dan dat ik gedacht had. Ook weet ik beter wie ik ben en wat ik wil.”

“Door de workshop heb ik een bevestiging gehad van wat ik leuk vind en heb ik nog breder nagedacht over wie ik ben, wat mijn eigenschappen en interesses zijn en wat ik daarmee kan.”

“Ik vond het een leuke workshop en het heeft me verder geholpen door te laten zien welke vervolgstappen ik nog kan nemen.”

Voor ons als coaches is het iedere keer weer waardevol om het reflectieproces van de leerlingen op gang te mogen helpen en hen te mogen ondersteunen in hun keuzeproces. We zouden de studiekeuzeworkshops niet kunnen uitvoeren zonder het vertrouwen van de decanen, hartelijk dank voor jullie warme welkom: Stichting Markland College, Mencia de Mendoza Lyceum, Maerlant-Lyceum, Laurens Lyceum en Montaigne Lyceum!

Ook hartelijk dank aan Susan Pelgröm en Joy Konstantopoulos van de Erasmus Universiteit Rotterdam voor de prettige samenwerking en voor het coördineren van de studiekeuzeworkshops.

Een studiekeuzeworkshop bij jou op school? In 2024 gaan we vol enthousiasme door met het begeleiden van de studiekeuzeworkshops. Zijn jouw leerlingen geïnteresseerd in een of meerdere opleidingen aan de Erasmus Universiteit? Ga dan naar: https://lnkd.in/evZ5F7fn en meld je aan voor de studiekeuzeworkshops. De eerstvolgende workshopronde is van 15 tot en met 24 januari 2024.

Onze coaches Ank van der Veer, Eva van Keulen, Karen Peeters, Merlijn Konink, Sietske van der Wal, Tessa Jongerius en Yvet Blom komen graag bij jou op school!

Voor meer informatie over onze werkwijze, bezoek onze website.

Maak een afspraak WhatsApp Logo