Ervaringen Studiekeuzeworkshops 2020/2021 -  Erasmus Universiteit Rotterdam

Ervaringen Studiekeuzeworkshops 2020/2021 - Erasmus Universiteit Rotterdam

Ons workshopseizoen van 2020/2021 in opdracht van, en in samenwerking met, de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is met veel plezier en succes afgerond! Dit jaar ging anders dan andere jaren. Vanwege de COVID-19-pandemie hebben wij een deel van de workshops online moeten doen. Een nieuwe manier, maar dit is zeer goed gelopen. Lees hieronder meer informatie over de ervaringen van de scholieren.

Het studiekeuzeworkshop traject

Het studiekeuzeworkshop traject van de EUR is tweeledig. Het eerste deel organiseert Scopos. Dit gebeurt in principe op de scholen zelf. Vanwege de COVID-19-pandemie vonden deze nu deels plaats online, via Zoom. Scholieren werken tijdens de workshop zowel zelfstandig als met elkaar aan verschillende opdrachten. Voor meer informatie over de studiekeuzeworkshop op de Erasmus Universiteit Rotterdam, klik hier.

Algemene evaluatie

In totaal gaf Scopos op 37 scholen in totaal 68 workshops voor meer dan 500 scholieren. Een deel hiervan was op de scholen zelf (31) en een deel online (37). Na elke workshop vulden de studenten een evaluatieformulier in om de workshop, de studiekeuzecoach en de student-ambassadors te beoordelen. Hieronder gaan we verder in op de resultaten van de evaluatie.

Cijfers

De cijfers op een rijtje:

  • Scholieren geven de totale workshop gemiddeld een 7,7.
  • De workshopbegeleiders krijgen gemiddeld een 8,5.
  • De student-ambassadors krijgen gemiddeld een 8,2.
  • En tot slot: de sfeer van de workshop wordt beoordeeld met een 8,2!

Hier zijn wij erg blij mee!

Ervaringen scholieren

Scholieren zijn over het algemeen heel enthousiast over de SKW’s. Zij zijn vooral positief verrast over de mate van persoonlijke aandacht tijdens de workshops. De scholieren lieten in het evaluatieformulier ook opmerkingen en ervaringen achter, hieronder een aantal:

  • “Het was erg interessant en je leert meer over jezelf”
  • “De workshop had echt een leuke sfeer! Ik voel me echt geholpen”
  • "Ik vond het heel effectief om zo te kijken wat voor kanten je op kan gaan”
  • “Het heeft me laten beseffen wat ik leuk vind en bij mij me past”
  • “De workshop heeft me geholpen met het duidelijker maken van mijn keuze”

Vooruitzicht komend seizoen

We zijn erg tevreden met de resultaten van het afgelopen seizoen. Het was een spannende periode waarin we de schakel maakten van een fysieke naar een online workshop. Deze overstap is zeer goed verlopen en we hebben goede feedback teruggekregen. Na de mooie afronding van het afgelopen seizoen werken wij, samen met de EUR, weer aan de voorbereiding van de studiekeuzeworkshops voor 2021-2022. Vanaf november zullen de eerste workshops weer plaatsvinden. We hopen deze weer zo veel mogelijk op locatie te kunnen verzorgen, uiteraard geheel volgens de richtlijnen van het RIVM, maar blijven ook de online optie behouden. Wij kijken er nu alweer naar uit om ook volgend jaar scholieren te ondersteunen bij het maken van hun studiekeuze!

Maak een afspraak WhatsApp Logo